Nähtävyydet ja käyntikohteet

Muinaishauta, Ketveleen kanavan lähistöllä

Rantasalmen kirkko

Museo

Vanahoo Ossoo, Etelä-Savon Korjausrakentamiskeskus

Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaaren kansallispuisto on perustettu v. 1956 ja aluetta hoitaa Metsähallitus. Kansallispuistossa on saaristoa ja vesialuetta 98 km2.  Kansallispuiston alueella pesivät uhanalainen norppa ja linnustomme kruunuista kalasääksi. Linkki

Rantasalmen kirkko

Rantasalmen v. 1904 rakennettu myöhäisgoottilainen kirkko tuhoutui kesäkuun lopulla 1984 salaman sytyttämässä tulipalossa. Säilyneiden seinien sisäpuolelle arkkitehti Carl-Johan Slotte, Espoosta, suunnitteli uuden kirkon, joka vihittiin loppiaisena v.1989. Tämä on v. 1578 perustetun seurakunnan viides kirkko.
Kirkon osoite on Kirkkotie 3 ja Rantasalmen seurakunnan puhelinnumero on 015 5768 100. Linkki

Rantasalmen museo

Rantasalmen museo on avoinna kesäkaudella. Museo sijaitsee aivan kyläkeskuksen äärellä osoitteessa Ohitustie 7.

Tiedustelut
Ann-Helena Koivunoro
puhelin 040 558 5288

Etelä-Savon Korjausrakentamiskeskus

Kierrätysaatteen ja korjaamisen ympärille syntynyt rakentajan varaosa- ja tietopankki.  Rissasen kauppana tunnettu kiinteistö korjattiin talkoovoimin vanhoja rakennusosia välittäväksi myymäläksi. Täällä voit tehdä menneen ajan arkkitehtuurin löytöjä tai saada neuvoja vanhan rakennuksen kunnostamiseen.
Osoite: Kylätie 56, auki läpi vuoden torstaisin 12.00 – 17.00 ja puhelinnumero 045 3429 201. Linkki

Haapaniemen Kadettikoulun näyttely

Suomalaisen upseerikoulutuksen 225-vuotisjuhlaa vietettiin Rantasalmella kesällä 2004. Viikonlopun teemana oli ”Rantasalmelta Santahaminaan 225 vuotta kadettiupseereita Samuel Möllerin hengessä”.
Samana viikonloppuna avattiin Rantasalmella Haapaniemen Kadettikoulua esittelevä näyttely, jossa on esillä ajan karttoja, kuvia, aitoja aseita ja ajan asuun puettu kadetti. Näyttely on esillä Wirtaamon tiloissa, Ohitustie 7.

Rantasalmi kartalla

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu