Kansainvälisyyshanke

 

 

 

Rantasalmen lukio on saanut syksyllä 2016 rahoitusta Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelmasta hankkeelle

Music is forever, for everyone, everywhere!

 

Kuvassa yllä Espanjan suunnittelupalaveriin helmikuussa 2017 matkanneet lukion I luokan musiikkiteatterilinjalaiset musiikin opettajineen paluumatkalla Lissabonissa. 

Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnosta ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio.

Yhteistyökumppaneitamme ovat saksalainen ammattikoulu Speyeristä sekä ruotsalainen lukio Jönköpingistä ja espanjalaislukio Badajozista. Tavoitteemme on valmistaa yhteistyönä musiikkiesitys 1950-luvulta tähän päivään ja esittää show kahdesti: marraskuussa 2017 Saksassa ja maaliskuussa 2018 Rantasalmella. Meiltä mukana hankkeessa ovat syksyllä 2016 aloittaneet I-luokan musiikkiteatterilinjan opiskelijat ja vastaamme yhdessä ruotsalaisten kanssa musiikkiesityksistä. Saksalainen ammattikoulu hoitaa esityksen puvustuksen ja espanjalaislukio vastaa esityksen markkinoinnista ja muista "paperihommista".

Hanketyö alkoi suunnittelupalaverilla Jönköpingissä, Ruotsissa vuoden 2016 marraskuussa. Kun esitettävät kappaleet saatiin yhdessä sovittua, aloittivat opiskelijamme sovitustyön. Espanjassa helmikuussa 2017 jatkettiin suunnittelua sopimalla kappaleiden alustavat kokoonpanot, kirjoittamalla kehystarinaa musiikkiesitysten ympärille ja sopimalla erinäisiä käytännön asioita mm. puvustukseen ja lavastukseen liittyen. Meidän lukiostamme suunnittelupalavereihin osallistui kumpaankin viisi opiskelijaa ja kaksi valvojaopettajaa.

 

Kuvat alla amfiteatterilta Badajozin naapurikaupungista. Kuvat Espanjasta: Marita Ilvonen.

 

 

 

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu