Itsenäisyyspäivän vastaanotto 2009

Lukion II-luokka valmisti hienon Kalevala-aiheisen itsenäisyyspäiväjuhlan vuonna 2009.

Tilaisuus alkoi aina koskettavalla Finlandia-hymnillä, jonka luokka esitti yhteislauluna.

Janna Kankkunen ja Aino Korhonen olivat käsikirjoittaneet Kalevalan synnystä hauskan oman tulkintansa, jonka luokka esitti musikaalin muodossa.

Esitys alkoi Reetta Hälvän upealla yksinlaululla, joka johdatti nuoren Eliaksen fiktiiviseen elämään ja eepoksen syntyvaiheisiin. Lavalla nähtiin mahtavia luonnerooleja, kun nuori Elias poimi kyliltä tarinoita tulevaan teokseensa. Orkesteri ja laulajat esittivät hienoja, voimallisia kappaleita. Lopun kruunasi hento ja herkkä "Vaka vanha Väinämöinen" kantelein soitettuna(kuva yllä).

Tilaisuuden juhlapuhujaksi oli pyydetty osuvasti professori emerita Maarit Kaimio, joka johdatteli omaan kansalliseepokseemme Kreikan tarustojen kautta, ja vertasi onnistuneesti Kalevalan henkilöhahmoja nykypäivän ihmiskohtaloihin.

Veteraanien edustaja Raimo Rintala luki Vapaudenviestin ja abit luovuttivat sen kakkosluokkalaisten haltuun seuraavaksi vuodeksi.

Lopuksi nostettiin maljat 92-vuotiaalle Suomelle, jonka jälkeen kajahti yhteislauluna Maamme-laulu.

Illan emäntänä ja isäntänä toimivat Susanna Koskiaita ja Aleksi Karhu. Musiikin johdosta vastasi Marja Ikonen ja juhlavalmisteluiden ohjauksesta Tarja Härkönen. Tarjoilusta huolehtivat Martat, ja loppuillan tanssimusiikista Rumat Miehet. Kuvat juhlasta otti Pertti Rovamo.

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu