Kirkkoveneellä soutu

Kirkkoveneellä soutaminen...

Matkan pituus:

5,5 km /suunta

Aikaa noin:

30-40 min /suunta

Hinta:

tämä vaihtoehto oli osallistujille maksuton

Tarinaa:

Aamulla tulimme normaalisti koululle, mutta pikaisen palaverin jälkeen lähdimme kävelemään kohti ST1:n takana sijaitsevalle satama-alueelle. Siellä meitä odotti kaksi (2) kirkkovenettä, joilla lähtisimme matkaan.

Ryhmä jaettiin kahteen eri porukkaan, niihin jotka aikoisivat soutaa takaisin aivan rauhassa ja normaalisti. Ja toiseen, jotka haluaisivat tuntea vauhdin hurmaa parhaimmillaan. Kun olimme päättäneet ketkä menevät mihinkin veneeseen, niin lähdimme matkaan.

Soutu oli alussa ehkä "vähän" takkuista, mutta siitä se sitten alkoi sujua, ihan kuin ilmaa vaan... tai ainakin melkein. Ryhmä johon kuuluin (se vauhtia haluavat) saivat soudettua 3,5 km matkan 22,5 minuuttiin, eli 3 minuuttia alle ammattilaisten (naiset siis).

Perille päästyämme, me odotimme muita soutajia, mutta he tulivat kyllä ihan hyvin siellä perässä, olisimme varmaan menneet samaa vauhtia, jollei heidän lähdössään olisi tullut viivästystä. Muiden rantaudutua aloimme viritellä nuotiota, ja syömään leipää ja makkaraa.

Pois lähdettyämme vaihdoimme veneitä keskenään, jotta nopeammin haluavat pääsisivät "parempaan" veneeseen, jossa oli huomattavasti paremmat penkit. Veneellä soutaminen sujui kuin tanssi, ja kaikkie airot viiltivät veden pintaa höyhenen kevyesti, ja tehokkaasti. Vauhti oli tosiaan päätä huimaava, ja se tuntui mukavalle, kun kaikki onnistuivat ja ylittivät itsensä. Ohjaajammekin sanoi, että meidän kannattaisi alkaa harrastaa soutamista, kun se sujui niin mallikkaasti.

Kiitämme ohjaajaa.
- Soutajat -

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu