Laskiaisrieha 2006

Laskiaisrieha Rantasalmen yläasteella:

Päivä alkoi kylmissä merkeissä, pakkasen ollessa lähemmäs -20 astetta, mutta menoa se ei haitannut (kovin paljoa) Kouluun tultuamme aloitimme päivän "pikakokouksella" aulassa, jossa päätimme mitä teemme, kun pakkasta on niin paljon... päätettyämme, että ensimmäisen tunnin aikana ulos ei mentäisiin (tämä koski 7 ja 8 luokkalaisia, 9 luokkalaisten tehdessä naamioita), mutta myöhemmin mentäisiin ulos, koska pakkanen olisi luultavasti laskenut. Ulos ei tarvinnut mennä, mutta ainakin kävime pyörähtämässä paikalla, toiset tekivät pisteellä jotain, toiset hytisivät kylmyydessä ja katselivat toisten touhuilua. (vierellä nähtävissä muutamia otoksia mäenlaskusta, muiltapisteiltä ei ole kuvamateriaalia, ikävä kyllä...)

Päivällä oli naamiaisten aika, jossa sai pukeutua haluamaansa asuun, ja naamioon, jotka tehtiin aiemmin päivällä. Salissa oli oppilaskunna toimesta kehitelty hauskaa tekemistä päivän ajaksi, mm. diaesitys laskiaisen historiasta, sormiväri maalausta, tietokilpailu (diaesityksestä) ja arvaa montako paperisuikaletta tässä on? -piste.

Ohessa oli myös tanssimista ja pullansyöntiä (laskiaispullia tietenkin) kyytipoikana mehu. Kokonaisuudessaan päivä oli kylmä, mutta erilainen normaaliin koulupäivään verrattuna.

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu