Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu

Varhaiskasvatusmaksut määritetään varhaiskasvatuksen asiakasmaksulain ( 1503/2016) mukaan (tulee voimaan 1.3.2017). Hoitopaikkapäätöksen mukana perheille lähetetään tuloselvityslomake, jonka perhe palauttaa tarvittavine liitteineen ensimmäisen hoitokuukauden aikana.  Perheelle lähetetään varhaiskasvatusmaksusta kirjallinen päätös kotiin. Perhe voi myös varhaiskasvatuspaikkahakemuksessa hyväksyä korkeimman maksun, jolloin tuloselvityksiä ei tarvitse toimittaa.    Tuloselvityslomakkeen voi tulostaa myös kohdasta (Varhaiskasvatus/lomakkeet).

Tuloselvityslomakkeet liitteineen osoitteella:
Jaana Niiranen 
Poikkitie 2 58900 Rantasalmi
p. 040 161 5016
jaana.niiranen[at]rantasalmi.fi

Lisätietoja päivähoitomaksun määräytymisestä voi kysellä:

Tiina Vepsä p. 040 558 5290 tiina.vepsa[at]rantasalmi.fi

Päivähoitomaksun laskutus Varhaiskasvatuksesta määrätään kuukausimaksu, jonka suuruuteen vaikuttavat perheen tulot, perheen koko sekä lapsen varhaiskasvatuksessa vietetty aika ja mahdollinen sovittujen toimintapäivien määrä. Enimmillään maksu voi lasta kohden olla 290 euroa kuukaudessa. Jos perhe on sopinut säännöllisesti vähäisemmästä hoidon tarpeesta ( 10-, 13- tai 16 pv/kk), määritetään varhaiskasvatuspäiviin suhteutettua kokoaikaista maksua alempi maksu (Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017).  

Maksut laskutetaan kuukausittain jälkikäteen. Maksuaikaa on laskutuspäivästä alkaen kaksi viikkoa. Päivähoitomaksut ovat ilman erillispäätöstä suoraan ulosottokelpoisia.  

Laskutukseen tai laskuihin liittyvät kyselyt:

Jaana Niiranen p. 040 161 5016 jaana.niiranen[at]rantasalmi.fi


Ohjeita varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määräytymisestä ja tulotietojen selvittämisestä

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu 1.1.2018

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu