Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on osa varhaiskasvatusta, jota toteutetaan pienryhmässä perhepäivähoitajien kotona. Lapsiryhmässä voi olla neljä 0 – 5- vuotiasta lasta sekä yksi osapäiväinen esikoululainen
tai 1. – 2.-luokkalainen koululainen.

Perhepäivähoito on turvallista kotiympäristössä tapahtuvaa varhaiskasvatustoimintaa, joka antaa mahdollisuuden lasten yksilölliseen huomioimiseen pienryhmässä sekä läheiseen yhteistyöhön lasten ja vanhempien kanssa. Tärkein toimintamuotomme on leikki, jolla on tärkeä merkitys lapsen oppimiselle ja kehittymiselle.

Lasten hoitoajat sovitaan yhdessä perheen kanssa. Hoito tapahtuu pääsääntöisesti perhepäivähoitajan kodissa, mutta erityisistä syistä hoito voi tapahtua myös lasten kotona.
Perhepäivähoidossa olevien lasten varahoitopaikka on Päiväkoti Kerttula tai vuorohoitoa tarvitseville perheille Käenkellon vuoropäiväkoti.

Vakituisia perhepäivähoitajia on tällä hetkellä kaksi, joista toinen työskentelee Hiltulassa ja toinen Tuusmäessä. Määräaikaisia perhepäivähoitajia työskentelee kaksi, toinen Hiltulassa ja toinen kirkonkylällä.

 

Tiedustelut:

Pasi Savolainen
Varhaiskasvatuksen esimies ja varhaiskasvatuksen erityisopettaja
puhelin 040 558 5290
pasi.savolainen[at]rantasalmi.fi

Tapahtumakalenteri - Rantasalmella tapahtuu