MINUSTA KASVAA PUU -HANKE

Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää. Puut ovat myös koti tuhansille eliöille. Puut muistuttavat meitä elämän kiertokulusta ja siitä, keitä me olemme ja mihin olemme menossa. Puita kannattaa istuttaa. Minusta kasvaa puu kantaa meidän kortemme kekoon.

Minusta kasvaa puu. Meistä kasvaa metsä.

Minusta kasvaa puu-hanke sai alkunsa Olympiastadionilta vuonna 2022, kun Apulannan 30-vuotisen uran kunniaksi järjestetyllä juhlakeikalla jaettiin yhteensä 350 000 koivunsiementä konserttivieraille giveaway-lahjana.

Apulanta-yhtyeen vuonna 2022 aloittama Minusta kasvaa puu -hanke saa jatkoa. Viime vuonna historian ensimmäinen Apulanta-metsä istutettiin yhtyeen fanien ja bändin voimin Heinolaan ja tänä vuonna hanke laajentaa Rantasalmelle. Apulanta-metsä numero 2 istutettiin Rantasalmelle lauantaina 18.5. yhteistyössä Rantasalmen kunnan, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savon ja istutusputkia valmistavan Veme Oy:n kanssa. Hanketta tukemassa myös monet muut kumppanit sekä paikalliset yritykset.

Koivumetsän istutus on tärkeä askel kestävän kehityksen edistämisessä ja paikallisen ekosysteemin monimuotoisuuden tukemisessa. Olemme ylpeitä tästä hankkeesta ja toivomme, että se innostaa myös muita yhteisöjä vastaaviin toimiin. Haluamme kiittää jokaista istuttajaa ja tahoa, jotka tekivät hienosta päivästä mahdollisen!” sanoo Apulanta-yhtyeen rumpali ja toimitusjohtaja Sipe Santapukki.

Rantasalmella halutaan pitää huolta luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Koivumetsän istuttaminen tukee tätä tavoitetta ja mikä olisi sen upeampaa kuin tehdä istuttamista upeiden ihmisten ja yhteistyökumppaneiden kanssa upeassa yhteishengessä! Rantasalmen kunta kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita ja erityiskiitos Sipelle ja Tonille, että tapahtuma järjestettiin Rantasalmella.”  sanoo Rantasalmen kunnanjohtaja Rainer Leskinen.

Rantasalmelle istutettu koivumetsä on upea esimerkki siitä, kuinka paikalliset yhteisöt voivat yhdessä vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen. Koivut eivät ainoastaan paranna alueen monimuotoisuutta, vaan ne tarjoavat myös arvokkaan elinympäristön monille eliölajeille. Minusta kasvaa puu -hanke osoittaa, että pienillä teoilla voidaan saavuttaa merkittäviä ympäristövaikutuksia.

Apulanta-yhtyeen aloittamaan Minusta kasvaa puu -metsähankkeeseen kuuluva toinen Apulanta-metsä on kaikille avoin virkistysalue ja halukkaat voivat käydä paikan päällä seuraamassa metsän kasvua. Apulanta-metsä sijaitsee Rantasalmella lähellä golfkenttää Kielotien varrella. 

Työt metsän ylläpidon osalta tulevat jatkumaan ja hanketta voi seurata Minusta kasvaa puu Instagram-tilillä @minustakasvaapuu sekä Apulannan omissa somekanavissa.

Istutuspäivään on haettu Apulannan faneja mukaan talkoisiin sosiaalisen median kautta ja fanien panos ja osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää ja upea esimerkki yhteisöllisestä ja kestävästä toiminnasta. Metsän istuttaminen ei ainoastaan edistä luonnon monimuotoisuutta ja ilmaston hyvinvointia, vaan myös vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kestävän tulevaisuuden rakentamista. Koivun valinta puulajiksi on erityisen merkityksellistä metsän monimuotoisuuden ja ilmastonmuutoksen kannalta.

Tulevaisuudessa kaikilla on mahdollisuus seurata metsän kasvua ja kehitystä. Koordinaatit Rantasalmelle istutettavaan Apulanta-metsään tullaan julkaisemaan istutuspäivän jälkeen. Seuranta ja tiedotus tapahtumista sosiaalisen median kautta ovat tärkeitä keinoja pitää yhteisö ajan tasalla ja innostuneena hankkeen edistymisestä.

 

APULANTA-METSÄ YHTEISTYÖSSÄ MUKANA:
Rantasalmen kunta, Metsänhoitoyhdistys Etelä-Savo, Veme Oy (Sisuputki), Järvisydän, Vihavaisen taksi Oy, Rinssi-Eversti.

Ajankohtaista nyt

Leikkipuistot

Tervetuloa kunnan leikkipuistoihin!Kuntamme leikkipuistot tarjoavat lapsille ja perheille turvallisen ja iloisen ympäristön ulkoiluun, leikkiin ja yhdessäoloon. Leikkipuistomme ovat suunniteltu eri-ikäisten lasten tarpeet huomioiden,...

Apulanta-metsä

MINUSTA KASVAA PUU -HANKE Minusta kasvaa puu on Apulanta-yhtyeen hanke puiden ja metsän itseisarvon puolesta. Puut palvelevat kaikkea luomakuntaa niin, että voimme hengittää....