Rakennusjärjestyksen uusiminen

Rantasalmen kunnassa on käynnistynyt työskentely rakennusjärjestyksen uusimiseksi. Rantasalmen kunnan nykyinen rakennusjärjestys perustuu vuoden alusta kumoutuviin maankäyttö- ja rakentamislain (MRL) rakentamisen säädöksiin. Maankäyttö- ja rakentamislain rakentamisen säädökset kumoaa uusi rakentamislaki, joka tulee voimaan 1.1.2025. Kunnan tulee tämän myötä uudistaa rakennusjärjestys vastaamaan uuden rakentamislain vaatimuksia.

Rakennusjärjestyksen uusiminen vaikuttaa erityisesti kunnan asukkaisiin, vapaa-ajan asukkaisiin, kiinteistön omistajiin, kunnassa toimiviin yrityksiin, yhdistyksiin, seuroihin ja yhteisöihin sekä viranomaisiin ja yhteisöihin, joiden toimialaa uusimisen suunnittelussa käsitellään. Rakennusjärjestyksen valmisteluun sekä arviointiin sen vaikutuksista varataan mahdollisuus osallistua sekä lausua mielipiteensä kaikille, joihin rakennusjärjestyksen uusiminen vaikuttaa.

Työryhmä

Kunnanhallitus on nimennyt työryhmän rakennusjärjestyksen uusimiseen. Työryhmä koostuu asiantuntijoina toimivista ympäristöasiantuntijasta, teknisestä johtajasta sekä tekninen ja ympäristötoimen toimistosihteeristä, kahdesta kunnanhallituksen edustajasta sekä tekninen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajasta. Työryhmän valmistelijana toimii tekninen johtaja ja puheenjohtajana hallintojohtaja. Työryhmälle voidaan myös tarvittaessa kutsua sihteeri ja muita asiantuntijoita hallintojohtajan toimesta.

Uusimisen tavoitteellinen aikataulu

Vireilletulo ja OAS 08/2024
Luonnos 09/2024
Ehdotus 11/2024
Hyväksyminen 02/2025
Voimaantulo 03/2025

Uusimisen eteneminen

Kuulutus osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta voi jättää palautetta 2.9.2024 asti: rantasalmen.kunta@rantasalmi.fi

 

Ajankohtaista nyt

Aktiviteetit ja liikuntapalvelut

Liikunta-aktiviteetit Rantasalmen kunta ostaa monipuoliset liikuntapalvelut sekä liikunta-alueiden hoidon ja kunnossapidon Järvi-Saimaan Palvelut Oy:ltä kunnan liikuntapalvelujen käyttäjille. Tavoitteena on edistää liikuntaa, kilpa- ja...