Rantasalmen kunnan brändityöskentely etenee – kuntalaiset mukana visioimassa tulevaisuutta

Torstaina 12. syyskuuta Kuntalaisolohuoneessa järjestetyssä tilaisuudessa käsiteltiin Rantasalmen kunnan uutta visiota ja missiota osana kunnan brändityöskentelyn seuraavaa vaihetta. Tilaisuuteen osallistui laajasti kuntalaisia, jotka toivat aktiivisesti esiin näkemyksiään ja ideoitaan kunnan tulevaisuuden kehittämiseksi.

Keskustelussa korostuivat erityisesti kuntalaisten hyvinvointi, osallistuminen sekä elinvoimaisuuden ja kestävän kehityksen edistäminen. Työryhmät pohtivat, miten kunnan visio ja missio voivat vahvistaa yhteisöllisyyttä, parantaa kuntalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa päätöksentekoon ja turvata palvelujen saavutettavuuden kaikille ikäryhmille.

Tilaisuuden aikana nostettiin esiin useita konkreettisia tavoitteita, kuten liikunta- ja hyvinvointipalveluiden kehittäminen kaikenikäisille, luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sekä yhteistyön tiivistäminen kyläyhteisöjen ja paikallisten yritysten kanssa. Myös digitalisaation rooli tulevaisuuden palveluissa puhutti, ja esille nousi ideoita esimerkiksi kiertävästä digiklinikasta ja Rantasalmi-sovelluksesta, joka kokoaisi kuntalaisten tarvitsemat palvelut yhteen paikkaan.

Rantasalmen kunta haluaa kiittää kaikkia osallistujia arvokkaasta panoksesta. Työ visio- ja missiolausekkeiden parissa jatkuu, ja kuntalaisia kannustetaan edelleen antamaan palautetta ja vaikuttamaan kunnan kehitystyöhön.

Brändityöryhmä käsittelee tilaisuudessa syntyneen aineiston ja tiivistää niiden pohjalta kunnan uuden vision ja mission. Näitä esityksiä tullaan toimittamaan kunnanvaltuuston ja -hallituksen hyväksyttäväksi myöhemmin syksyn aikana.

Rantasalmi rakentaa yhdessä elinvoimaista ja hyvinvoivaa kuntaa – jokaisen ääni on tärkeä!